Směs na bezlepkovou bábovku - složení
Publikováno dne:
01.09.2008
Výrobce:
Jizerské pekárny spol. s r.o.
Upozornění:
Nakonec vmícháme 100 ml oleje. Do olejem vymazané a bezlepkovou strouhankou vysypané formy nalijeme těsto. Pečeme při teplotě 160-170 stupňů Celsia po dobu 30-45 minut.
Těsto je vhodné i pro dortové korpusy, roládové pláty, piškoty. Přidáním dalších surovin, např. mletého máku, ořechů, kakao lze připravit sortiment chutných bezlepkových výrobků.
Obsah gliadinu je 1,8 mg/100 g sušiny.
Dávkování:
Návod k přípravě: v nádobě šleháme 4 bílky se špetkou soli. Postupně přidáváme za stálého šlehání 2 polévkové lžíce cukru krupice a vyšleháme pevný sníh. Při nižší rychlosti postupně zašleháme 4 žlutky a 200 g směsi na bezlepkovou bábovku.
100 g výrobku obsahuje: | |
Látka | Množství |
Sacharidy | 90 g |
---|---|
Bílkoviny | 2 g |
Aroma | --- |
Bezlepková směs | --- |
Cukr | --- |
Dextroza-bezlepková směs | --- |
Guarová mouka E412-bezlepková směs | --- |
Kyselina askorbová E300-bezlepková směs | --- |
Kyselina citrónová E330-bezlepková směs | --- |
Lupinová mouka-bezlepková směs | --- |
Pšeničný škrob deproteinovaný-bezlepková směs | --- |
Sojový lecitin E322-bezlepková směs | --- |
Tuky | --- |
Originální zdroj informací je oznámení v Registru rozhodnutí hlavního
hygienika.
Našli jste chybu ? Oznamte nám ji prosím na emailovou adresu info@slozeni-produktu.cz.