Součást projektu Nonstop lékárna

Směs na bezlepkovou bábovku - složení

Publikováno dne: 01.09.2008
Výrobce: Jizerské pekárny spol. s r.o.
Upozornění:
Nakonec vmícháme 100 ml oleje. Do olejem vymazané a bezlepkovou strouhankou vysypané formy nalijeme těsto. Pečeme při teplotě 160-170 stupňů Celsia po dobu 30-45 minut. Těsto je vhodné i pro dortové korpusy, roládové pláty, piškoty. Přidáním dalších surovin, např. mletého máku, ořechů, kakao lze připravit sortiment chutných bezlepkových výrobků. Obsah gliadinu je 1,8 mg/100 g sušiny.
Dávkování:
Návod k přípravě: v nádobě šleháme 4 bílky se špetkou soli. Postupně přidáváme za stálého šlehání 2 polévkové lžíce cukru krupice a vyšleháme pevný sníh. Při nižší rychlosti postupně zašleháme 4 žlutky a 200 g směsi na bezlepkovou bábovku.
100 g výrobku obsahuje:
Látka Množství
Sacharidy 90 g
Bílkoviny 2 g
Aroma ---
Bezlepková směs ---
Cukr ---
Dextroza-bezlepková směs ---
Guarová mouka E412-bezlepková směs ---
Kyselina askorbová E300-bezlepková směs ---
Kyselina citrónová E330-bezlepková směs ---
Lupinová mouka-bezlepková směs ---
Pšeničný škrob deproteinovaný-bezlepková směs ---
Sojový lecitin E322-bezlepková směs ---
Tuky ---
Originální zdroj informací je oznámení v Registru rozhodnutí hlavního hygienika.
Našli jste chybu ? Oznamte nám ji prosím na emailovou adresu info@slozeni-produktu.cz.