Směs na bezlepkový chléb jáhlový - složení
Publikováno dne:
25.02.2008
Výrobce:
Jizerské pekárny spol. s r.o.
Upozornění:
obsah gliadinu je méně než 1 mg/100 g sušiny, návod k přípravě: v domácí pekárně: 400-450 ml studené vody, 500 g směsi a 5 g droždí (polovina obsahu přiloženého balíčku) nasypat do mísící nádoby a nastavit program podle návodu výrobce.
Klasická příprava: 400 ml vlažné vody, 500 g směsi a 5 g droždí (polovina obsahu přiloženého balíčku) mísit ručně nebo šlehačem 10 minut do hladka.
Těsto nechat 20 minut kynout, pak přehnětat, vložit do olejem vymazané formy nebo vytvarovaný bochník na plech a nechat kynout v teple cca 1 hodinu. Pečeme při teplotě 200 stupňů Celsia 60 - 70 minut.
Látka | Množství |
Jáhlové vločky-jáhlový posyp | 44 % |
---|---|
Bezlepková směs | --- |
Dextroza-bezlepková směs | --- |
Guma guar E412-bezlepková směs | --- |
Jáhlový posyp | --- |
Kukuřičná mouka-jáhlový posyp | --- |
Kukuřičná strouhanka-jáhlový posyp | --- |
Kyselina askorbová E300-bezlepková směs | --- |
Kyselina citrónová E330-bezlepková směs | --- |
Len-jáhlový posyp | --- |
Lupinová mouka-bezlepková směs | --- |
Pšeničný škrob deproteinovaný-bezlepková směs | --- |
Sezam-jáhlový posyp | --- |
Sojový lecitin E322-bezlepková směs | --- |
Sůl s jodem | --- |
Originální zdroj informací je oznámení v Registru rozhodnutí hlavního
hygienika.
Našli jste chybu ? Oznamte nám ji prosím na emailovou adresu info@slozeni-produktu.cz.