Směs na bezlepkový knedlík - složení
Publikováno dne:
25.02.2008
Výrobce:
Jizerské pekárny spol. s r.o.
Upozornění:
obsah gliadinu je 1,13 mg/100 g sušiny, návod k přípravě: 10 g čerstvého droždí rozpustíme v 250 ml vlažné vody. Vsypeme obsah sáčku se směsí na bezlepkový knedlík a krátce vymísíme středně tuhé těsto, které necháme stát 10 minut přikryté utěrkou.
Potom těsto rozdělíme na 3 díly a vytvarujeme knedlíky. Podle potřeby zaprášíme bezlepkovou směsí Jizerka nebo kukuřičným škrobem a necháme kynou přikryté utěrkou 20 - 30 minut.
Vykynuté knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme 11 minut. V polovině vaření knedlík otočíme. Hotové knedlíky po vyjmutí z vody propíchneme vidličkou.
Látka | Množství |
Bezlepková směs | --- |
---|---|
Dextroza-bezlepková směs | --- |
Guma guar E412-bezlepková směs | --- |
Kyselina askorbová E300-bezlepková směs | --- |
Kyselina citrónová E330-bezlepková směs | --- |
Lupinová mouka-bezlepková směs | --- |
Pšeničný škrob deproteinovaný-bezlepková směs | --- |
Rýžové burisony | --- |
Sojový lecitin E322-bezlepková směs | --- |
Sůl s jodem | --- |
Originální zdroj informací je oznámení v Registru rozhodnutí hlavního
hygienika.
Našli jste chybu ? Oznamte nám ji prosím na emailovou adresu info@slozeni-produktu.cz.