Stamina HS+MCT - složení
Publikováno dne:
18.06.2009
Výrobce:
ADITIVA CZ s.r.o
Upozornění:
1 rovná pol.lžíce odpovídá 5 g prášku. Stanovené množství prášku je nejlepší rozmixovat ve studené vodě. Mírný sediment není na závadu. Při extrémní teplotě nad 30 stupňů Celsia a u starších osob je vhodné používat nižší koncentraci kolem 5%.
Nápoj lze přijímat již 2 až 4 hod.předem, během pobytu v hor.prostředí, i následující 1 až 3 hod.po skončení v množství asi 0,8 l za hod., rozděleném na 4-6 menších dávek. Nadměr.jednor.dávka nebo zvýš.koncentrace může působit nadýmavě nebo projímavě.
Obsahuje zbytkový lepek (v maltodextrinu), nevhodné při extrémní citlivosti při celiakii. Nutná opatrnost při hypertenzi (obsahuje sodík), nevhodné při nesnášenlivosti mléč.výrobků, diabetu a fenylketonurii, při alergii na některou z použitých surovin.
Dávkování:
Nejvyš.denní dávka 300 g prášku (rozpuš.ve 3 až 6 l vody). Není určen jako zdroj tekutin, pokud nedochází ke zvýš.ztrátám vody z organismu. Používá se jako nápoj připravený do vody v 10% koncentraci, např. 40 g (7 rovných pol.lžic) do 0,45-0,5 l vody.
100 g prášku obsahuje: | |
Látka | Množství |
Vitamín C | 40 mg |
---|---|
Niacin | 8 mg |
Vitamín E | 6 mg |
Kyselina pantothenová | 3 mg |
Pyridoxin | 700 μg |
Riboflavin | 700 μg |
Thiamin | 550 μg |
Kyselina listová-folacin | 100 μg |
Sacharidy | 58 g |
Biotin | 25 μg |
Tuky | 15 g |
Bílkoviny | 11 g |
Sodík | 2 g |
Vitamin B12 | 1 μg |
Acesulfam K | --- |
Aroma | --- |
Aspartam | --- |
Cyklamát Na | --- |
D-biotin | --- |
DL-alfa-tokoferolacetát | --- |
Dihydrochalkon neohesperidinu | --- |
Hydrolyzovaný hovězí kolagen | --- |
Kakao | --- |
Karamel | --- |
Karmín | --- |
Kurkuma | --- |
Kyselina askorbová | --- |
Kyselina nikotinová | --- |
Maltodextrin | --- |
Oxid křemičitý | --- |
Pantothenát vápenatý | --- |
Polyfosforečnan sodný | --- |
Rostlinný olej frakcionizovaný (MCT) | --- |
Sacharin Na | --- |
Sukralóza | --- |
Sušená syrovátka | --- |
Sušené bílky | --- |
Síran sodný | --- |
Sójový lecithin | --- |
Thiamin mononitrát | --- |
Červená řepa | --- |
Originální zdroj informací je oznámení v Registru rozhodnutí hlavního
hygienika.
Našli jste chybu ? Oznamte nám ji prosím na emailovou adresu info@slozeni-produktu.cz.